header-clingendael.jpg

Uw feest op maat

Gesloten tot 28 maar 2021.

Bij IJgenweis houden we wel van een feestje. Uiteraard zijn we als theeschenkerij gespecialiseerd in de High Tea.

DE GESCHIEDENIS VAN DE HIGH TEA

In de loop van de vorige eeuw ontstond in het Verenigd Koninkrijk de High Tea. Veel Britten die in de stad werkten, namen tussen de middag een warme maaltijd. Wanneer ze 's avonds thuis kwamen aten ze bij de thee allerlei dingen die over waren van de lunch of van de vorige dag; hartige stoofschoteltjes, slaatjes, kaas en zoete pudding.Dit noemde men de High Tea. In het noorden van Engeland noemt men de gewone avondmaaltijd nog steeds zo. Later ontstond the Low Tea of High Tea, een lichte maaltijd van sandwiches en cakes.

Van de zevende hertogin van Bedford, Anna van Bedford, wordt beweerd dat zij rond 1840 deze gewoonte introduceerde omdat zij de tijd tussen lunch en diner wat lang vond duren. Het bleek onder haar vriendinnen enorm aan te slaan. Van theekransje groeide de High Tea uit tot een sociale gebeurtenis met tal van verfijnde gewoonten. Er werd gepronkt met zilver theegerei en mooie japonnen, de laatste nieuwtjes gingen rond. Wellicht dat deze traditie weer in ere hersteld wordt nu onze vrije tijd toeneemt.

U kunt onze High tea alleen via een reservering bestellen en voor minimaal 8 personen. (bij minder mensen betaald u het gereserveerde aantal gasten. Een dag voor aanvang kunt u het aantal nog aanpassen tot minimaal 8). Deze reservering minimaal 3 dagen voor aanvang reserveren. Tijdens de opening van de Japanse tuin (27 april tot en met 12 juni) en op feestdagen serveren we geen High teas.